Famílies de Badalona denuncien un “dèficit estructural” de places d’escola pública

Mares i pares avisen que segons les dades de la preinscripció poden queden fora de la seva zona 118 alumnes de P3 i 1r d’ESO


Famílies de Badalona denuncia un “dèficit estructural” de places d’escola pública a la ciutat. Segons les dades de la preinscripció del curs 2022-2023 amb què treballen les famílies, podrien quedar fora de la seva zona un total de 51 nens a P3. La situació afecta als barris del centre, a més de la zona de La Salut i Llefià.

En el conjunt de la ciutat, però, el saldo negatiu total de places públiques baixaria fins a la dotzena i, per contra, quedarien buides prop de 200 places concertades. En el cas de secundària, mancarien 67 places a la ciutat, totes elles al barris de Badalona Sud –36 públiques i 31 concertades–. Les famílies reclamen al Departament d’Educació que “cap alumne quedi exclòs d’una educació pública, de qualitat i proximitat”.

En una instància adreçada al Departament, les famílies recorden que “hi ha projectada la construcció de dues noves escoles de primària des de fa anys que no s’ha fet efectiva”, però que tot i així “encara faltarien places d’infantil i primària”. Pel que fa a la planificació escolar lamenten que en el cas de secundària és “inexistent”.

Amb tot les famílies consideren que les solucions que s’adopten any rere any per fer front al desequilibri entre oferta i demanada, com la creació de grups ‘bolet’ en alguns centres “afecta negativament la qualitat de l’educació que s’ofereix a Badalona” i que la mancança estructural de places “mai s’ha abordat amb previsió”.

Per això, l’objectiu de les famílies per al proper curs és trobar una solució a curt termini i millorar la planificació en endavant. La petició es lliurarà el 24 de maig al Departament amb l’objectiu de pressionar la Generalitat perquè abans del dia 27 hi hagi una resposta. Aquell dia, s’inicia una segona ronda de preinscripció per a les famílies que s’han quedat sense plaça.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article