Drets Socials obre el procés de selecció dels projectes per construir habitatges subvencionats amb fons europeus

La convocatòria compta amb 160 milions d’euros provinents dels fons Next Generation per construir uns 3.000 habitatges de protecció social


El Departament de Drets Socials ha obert el procés de selecció dels projectes per construir habitatges subvencionats amb els fons europeus Next Generation. El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha publicat les condicions d’accés per a la selecció d’aquestes propostes, que compten amb 160 milions d’euros per construir uns 3.000 habitatges de protecció social. Les propostes han de complir una sèrie de requisits, com que el sòl sigui de titularitat pública, que els habitatges tinguin una superfície màxima de 75 metres quadrats, que tinguin paràmetres de sostenibilitat i eficiència energètica i que es destinin al lloguer o cessió per a persones amb ingressos que no superin quatre vegades l’índex de suficiència.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha valorat que és una gran oportunitat perquè els ajuntaments puguin construir habitatge social. Per això, ha instat els consistoris a cedir terrenys per poder fer aquesta construcció.

Poden presentar-se al procés de selecció administracions i ens públics que tinguin titularitat de sòl d’ús residencial o d’edificis que actualment no estan destinats a habitatges, les entitats adjudicatàries de drets de superfície o concessions administratives sobre sòl públic on es puguin desenvolupar promocions d’habitatges i persones jurídiques privades titulars de sòl que es comprometin a cedir de forma gratuïta la propietat a l’Agència d’Habitatge de Catalunya o a l’ajuntament del municipi corresponent per un termini de noranta-nou anys.

Un cop presentades, les propostes s’escolliran a partir d’uns criteris per tal d’aconseguir un equilibri territorial, afavorir l’accés de les famílies amb condicions d’especial vulnerabilitat i també aspectes relacionats amb les característiques tècniques del projecte. Així, obtindran més puntuació els projectes en municipis declarats com a àrees de demanda forta i acreditada, els que reservin més del 25% de la promoció a menors de 35 anys o per a contingències especials, com meses d’emergències. També aquelles que es despleguin amb finançament publicoprivat i els situats en sòl públic adjudicat de manera gratuïta.

Un cop s’hagi resolt aquesta primera fase, les propostes seleccionades s’hauran de presentar a la convocatòria de subvenció. L’import màxim subvencionable serà de 700 euros/m2 de superfície útil i 50.000 euros per habitatge.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article