El nou vaixell de rescat de l’Open Arms atraca al port de Barcelona

El buc, que pot arribar a acollir 1.000 passatgers, estarà uns dies al Moll d’Espanya i després salparà cap al Mediterrani


El nou vaixell de rescat de l’Open Arms ha arribat aquest diumenge al migdia al port de Barcelona procedent de les drassanes de Borriana, a Castelló. El buc ‘Open Arms Uno’, el més gran de la flota amb 66 metres d’eslora i que pot arribar a acollir fins a 1.000 passatgers, ha quedat atracat al Moll d’Espanya, a tocar del Maremàgnum. S’hi estarà uns dies abans de salpar cap al Mediterrani per fer tasques de salvament.

“Després de vuit mesos intensos, i de superar molts obstacles i dificultats administratives, per fi el nou Open Arms Uno ha arribat al seu port de base de referència a Barcelona, on recalarà uns dies abans de dirigir-se en missió cap al Mediterrani”, ha assenyalat Òscar Camps, fundador de l’ONG humanitària Proactiva Open Arms.

“Mentre això passa, l’Open Arms està desembarcant un nou carregament d’ajuda humanitària al port d’Odessa i l’Astral es dirigeix a una embarcació a la deriva amb problemes al Mediterrani Central”, ha continuat Camps, que ha avançat que l’Open Arms Uno es presentarà “aviat” en societat. “I una vegada estigui totalment equipat i preparat sortirà a la mar”, ha assenyalat el fundador de l’ONG Proactiva Open Arms. “Si amb l’Open Arms antic, el vell remolcador, vam poder arribar fins al Mar Negre a defensar els drets humans, amb l’Open Arms Uno podrem arribar a qualsevol racó del planeta”, ha conclòs Camps.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article