Directors de centres educatius públics alerten d’un “col·lapse real” en el sistema educatiu

Denuncien una “sobrecàrrega burocràtica, laboral i de gestió” sense cap “recurs addicional” per part de l’administració


Directors i directores de centres públics han alertat aquest dilluns al conseller d’Educació, Josep González Cambray, d’un “col·lapse real” en el sistema que no pugui garantir el funcionament de l’escola pública “amb uns estàndards mínims de qualitat”. Ho han expressat a través d’un manifest conjunt que es farà arribar al titular del departament, on també han denunciat una “sobrecàrrega burocràtica, laboral i de gestió”, sense disposar “de cap recurs addicional” per part de l’administració. En aquest sentit, recorden que equips docents, direccions, així com diversos professionals del sector estan vivint un escenari “d’esgotament i tensió” derivat de “la manca de planificació i recursos”. “És evident i molt preocupant”, afirmen.

D’altra banda, les direccions dels centres d’educació pública han aprofitat per advertir que es tracta d’una situació “insostenible” que no es pot perpetuar en el temps. Així, exigeixen “mesures i no paraules” a les demandes que s’han fet arribar de forma reiterada al departament.

És el cas del desplegament del decret d’inclusiva; el volum, la idoneïtat i la qualitat de les formacions plantejades; la gestió de la resolució judicial del 25% de castellà; o bé la necessitat d’hores de coordinació necessàries per planificar l’acció docent, tutorial i coordinació de tot l’equip.

També el desplegament del nou currículum d’Educació Infantil, Bàsica i Batxillerat, o la necessitat de recuperar i millorar les plantilles d’abans de les retallades. “Com a direccions responsables dels centres educatius d’aquest país hem de vetllar per la qualitat de l’educació pública i inclusiva i, és per això, que continuarem prenent mesures al respecte”, afirma el manifest.

Badalona demana garantir les places públiques

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i la regidora d’Educació, Aïda Llauradó, han enviat una carta al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, per reclamar mesures que assegurin una plaça d’escola pública de la seva zona a totes les famílies que l’han sol·licitat.

L’escrit arriba després de la denúncia pública d’un col·lectiu de famílies que alerta de la manca estructural de places a la ciutat. Segons les dades de la preinscripció amb què treballen les famílies, per al pròxim curs hi ha més de 100 famílies d’alumnes de P3 i 1r d’ESO que es quedarien sense plaça. Guijarro i Llauradó acusen el Govern de “manca de previsió” i de generar “angoixa” a les famílies amb un procés de matrícula “excessivament llarg”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article