Barcelona tindrà dues escoles bressol municipals noves el setembre del 2023

Barcelona rep 7.662 sol·licituds de preinscripció a les escoles bressol públiques, un 14% més


L'Ajuntament de Barcelona està construint dues escoles bressol municipals, una al barri de Sant Martí de Provençals i l'altra a la Teixonera. Precisament, la ciutat  ha rebut 7.662 sol·licituds de preinscripció a les escoles bressol públiques per a les 4.460 places vacants per al curs vinent, mentre que el curs 2021-2022 va rebre 6.720 sol·licituds. 

En paral·lel la construcció de les dues bressol, el consistori està tramitant l’expropiació d’una finca del Carmel per ubicar una nova bressol. El regidor d’Educació, Pau Gonzàlez, ha constatat que hi ha hagut un augment del 14% en les peticions de plaça d’escola bressol i ha admès que hi ha una manca d’escola pública a la ciutat i que més de 3,000 peticions es quedaran sense plaça pública.

“És per això que seguim convençuts que el que cal és ampliar la xarxa i per això anunciem la construcció de dues escoles i l’expropiació d’un solar”, ha afirmat. Alhora, ha recordat que l’Ajuntament continua explorant opcions per convertir llars d’infants privades a bressols públiques si es dona l’interès i es compleixen els estàndards de qualitat per integrar-se a la xarxa pública. Els projectes suposen una inversió de 7,5 milions d'euros i comportaran l’ampliació de la xarxa d'escoles bressol, que passarà a tenir 104 centres i més de 129 noves places (107 places noves de l’escola de nova construcció del barri de La Teixonera a més de les 22 places noves que tindrà la bressol de Sant Martí de Provençals i que se sumaran a les ja existents de l’EBM L’Esquitx, el centre que s’hi traslladarà).

Per altra banda, aquests dos nous equipaments incorporaran també el servei d’espai familiar de criança municipal, amb 60 noves places cadascun d’ells, un servei que actualment compta amb una xarxa de 18 espais de criança municipals en diversos equipaments de proximitat (bressols, centres cívics, casals infantils, ateneus, etc.) per a uns 1.000 infants i les seves famílies.

Preinscripció i matrícula

Dimecres passat, 18 de maig, es va tancar el període de preinscripció a les escoles bressol públiques de Barcelona i segons el calendari la llista amb la puntuació corresponent es publicarà aquest dijous 26 de maig.

Entre el 27 de maig i el 2 de juny s'obrirà un termini per presentar les reclamacions i el 3 de juny es farà el sorteig del número de desempat. El 7 de juny es publicarà la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació definitiva. El 15 de juny es publicarà la llista d’infants admesos i, si escau, la llista d’espera, i finalment el període de matrícula serà del 16 al 22 de juny, tots dos inclosos.

Més suport educatiu

Gonzàlez també ha apuntat que a partir del curs vinent s’augmenta el suport educatiu, es passarà de 4 hores a 4,5 hores diàries de mitjana per grup d’infants d’una professional de suport educatiu. Aquest augment del suport educatiu, que es farà a les 103 escoles bressol de la xarxa municipal, consolida el reforç extraordinari que es va fer arran de la pandèmia, inicialment pensat per ser temporal però que serà permanent. D'altra banda, a partir del proper curs s’estableix un suport educatiu mínim inicial per a cada infant amb necessitats especials amb reserva de plaça de 2,5 hores setmanals.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article