El Govern aprova crear la Taula del pacte Nacional de Salut Mental

Es reunirà un mínim de dues vegades l’any i tindrà una durada de tres anys


El Govern ha aprovat aquest dimarts crear la Taula del pacte Nacional de Salut Mental, que tindrà com a missió impulsar, coordinar i assessorar en els objectius i funcions del pacte. El Govern considera que la redacció d’un pacte d’aquestes característiques requereix una coordinació entre tots els departaments de la Generalitat, el tercer sector, la participació dels agents socials i representants del món local, i la implicació de tots els actors compromesos en l’àmbit de la salut mental. Aquest espai es reunirà cada vegada que ho proposi la presidència —estarà presidida pel president de la Generalitat—, amb un mínim de dues vegades l’any i tindrà una durada de tres anys.

Formaran part de la taula diversos departaments de la Generalitat, així com representants i consells assessors de plans de salut. També hi haurà representants de col·legis professionals de psicologia, medicina, infermeria, treball social, educació social i terapeutes ocupacionals. A banda, hi participaran també membres de societats, fundacions i entitats, entre altres.

El Govern remarca que els problemes de salut mental tenen una alta prevalença i recorda que segons dades de l’OMS, una de cada quatre persones patirà algun tipus de problema de salut mental al llarg de la vida.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article