Els docents tornen als carrers per exigir a Educació solucions i una negociació real

La manifestació de Barcelona té menys seguiment que les anteriors, però els sindicats alerten que no s’aturaran


Els docents han tornat als carrers en un nou dia de vaga contra la política del Departament d’Educació. Es tracta del setè dia de vaga convocat unitàriament per tots els sindicats, una d’elles una aturada parcial de dues hores. Els sindicats han criticat que a hores d’ara Educació encara no ha convocat la taula de negociació i li ha exigit que ho faci i que enceti una negociació real. En cas contrari, han assegurat que no s’aturaran i que les mobilitzacions continuaran al setembre. A Barcelona, la manifestació ha sortit passades les 11.30 hores dels Jardinets de Gràcia amb menys seguiment que les anteriors. La marxa s’ha dirigit cap a la seu del Departament d’Educació, que es troba blindada pels Mossos d’Esquadra.

Els sindicats s’han mostrat conscients del “desgast” de la mobilització i del fet que aquesta nova jornada es fa durant la fi del curs escolar. Malgrat això, la portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, ha dit que es manté “el pol i la pressió” amb el departament, a qui ha acusat d’enviar “missatges de coacció i amenaces” en contra del dret de vaga. Ha afegit que algunes inspeccions també han cridat l’atenció de direccions que han tramès notes informatives a les famílies sobre les vagues i la gestió del setembre.

Des de CCOO, Teresa Esperabé, ha criticat que Educació no hagi demanat convocar la taula de mediació per tal de poder encetar una negociació. “La conselleria vol continuar amb les vagues?”, s’ha preguntat.

El portaveu de la Intersindical, Bernat Pèlach, ha alertat que les mobilitzacions no acabaran quan ho faci el curs si no hi ha cap moviment per part de la conselleria. Així, ha assegurat que les vagues tornaran quan es reprengui el curs, que ha afirmat que pot ser “caòtic”, si Educació no pren mesures ara.

Des de Professors de Secundària, Xavier Massó ha lamentat que no s’hauria d’haver arribat a una setena vaga perquè Educació hauria d’haver plantejat mesures per negociar. Massó ha criticat la deriva “autoritària” de la conselleria i ha assegurat que l’inici de curs no serà tranquil.

Per part d’UGT, Lorena Martínez ha insistit que la voluntat negociadora de la qual parla el conseller no és real i ha posat com a exemple que no s’estigui fent una mediació amb la convocatòria de quatre noves jornades de vaga sobre la taula. En aquest sentit, Miquel Gonzàlez (CGT) ha assegurat que la mobilització “continuarà fins al final”. “Continuarem ara i en l’inici del curs”, ha afegit Carles Villallonga (USOC).

Pel que fa a l’acord pel català, Segura ha dit que no s’ha analitzat en el si de la mesa sindical per les vagues i que segurament hi haurà punts de vista diferents. Tot i això, ha afirmat que els uneix la defensa de la immersió i l’exigència de protecció al personal dels centres.

6% de seguiment, segons Educació

El seguiment de la vaga dels professionals als centres educatius públics és del 6,19%, segons ha informat el Departament d’Educació en un comunicat a partir de les dades comunicades pel 81,67% dels centres a les 12 hores.

El percentatge més gran de seguiment és del 12,3% a Barcelona, per l’1,75% que s’ha registrat als serveis territorials de Lleida. Les dades reflecteixen el percentatge de les persones que han comunicat al seu equip directiu que farien vaga, per tal de registrar-ho i reflectir-ho en les seves nòmines.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article