Confirmen els primers quatre casos de verola del mico a Catalunya

Es tracta de persones que tenen vinculació amb altres casos detectats a l’Estat espanyol


El Departament de Salut ha informat aquest dijous que s’han confirmat quatre casos de verola del mico a Catalunya en les últimes hores. Va ser divendres passat quan es va començar a investigar un cas sospitós, a l’Hospital Clínic de Barcelona.

Segons ha apuntat Salut, tots els casos detectats tenen vinculació amb altres positius detectats a l’Estat, on de moment s’han confirmat uns 90 contagiats, la majoria a la Comunitat de Madrid. Espanya és, junt amb Portugal i Regne Unit, on més casos s’han comptabilitzat.

Per qüestions de privacitat, Salut ha informat que no donarà dades de les persones afectades, i també ha comunicat que el procés per confirmar els casos sospitosos de verola del mico requereix d’estudis que no són immediats.

Els casos sospitosos que la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya classifica com a tals els comunica al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries. S’envien les mostres i es fan les anàlisis corresponents.

Símptomes de la verola del mico

Els símptomes de la verola del mico són similars a la verola, una malaltia que es va erradicar l'any 1980, però menys greus. Es pot donar quadres de febre, maldecap, dolors musculars i erupció a la pell. Normalment, la majoria de les persones afectades es recuperen en un període d'entre dues i quatre setmanes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article