Barcelona tindrà per primer cop sessions de cinema inclusiu per a les persones amb autisme

Els Cinemes Girona programaran cada últim diumenge de mes passes de pel·lícules en un ambient més tranquil i segur


Els Cinemes Girona seran els primers de Barcelona que aposten per fer del cine un espai més inclusiu per a les persones amb autisme. Aquest diumenge tindrà lloc la primera sessió de ‘Cinema relaxat’. Son passes de pel·lícules programades amb una sensibilitat específica a les necessitats de les persones amb autisme, amb un ambient segur i tranquil.

Què vol dir això? Doncs que les pel·lícules començaran directament, sense anuncis ni tràilers previs. Hi haurà llum d’ambient durant la sessió, i el volum serà més baix de l’habitual. Així mateix, els infants i joves podran aixecar-se i caminar per la sala durant la sessió, i també comptaran amb un espai de zona relaxada fora de la sala, per si fos necessari poder sortir per després tornar a entrar. Així mateix s’oferirà una guia d’anticipació de cada sessió amb pictogrames.

La iniciativa, impulsada per Aprenem Autisme i l’Associació Inclús, es farà de forma estable tots els últims diumenges de mes. Aquestes entitats fa temps que treballen per ampliar l’oferta d’oci per a les persones amb autisme, així com incrementar la participació comunitària de les persones amb autisme. “L’accés a l’oci comunitari és un dret que s’està vulnerant reiteradament perquè les persones amb autisme sovint tenen dificultats per a participar en igualtat de condicions en la vida cultural comunitària, donat que no es faciliten les mesures pertinents per fer-ho possible”, critiquen des d'Aprenem Autisme.

“La participació en l’oci comunitari és un dret universal”, recorden, tot demanant que hi hagi més sales de la ciutat que es sumin a la proposta i facin més accessibles les seves sessions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article