El 57% de les places que s’ofereixen a les famílies que no han pogut triar escola a Barcelona són en centres religiosos

Les afectades denuncien “manca de voluntat” del Consorci d’Educació i l’“excés” d’oferta dels centres concertats


La Plataforma Proeducació Pública i de Proximitat ha denunciat la “manca de voluntat” del Consorci Educació de Barcelona per oferir places públiques a les 200 famílies que no han obtingut cap de les places de P3 que demanaven per als seus fills.

El Consorci ha ampliat l’oferta per a aquestes famílies en 1.342 places de les quals, segons l’entitat, 985 són en centres concertats (73%), 767 en centres de caire religiós (57% del total). Per això ha denunciat la “manca de places” a escoles públiques de Barcelona i “l’excés d’oferta a centres concertats, principalment religiosos”. La plataforma denuncia que la mancança de places públiques es veu “agreujada per una baixa de ràtios que no es compensa amb la creació de noves places”.

Més enllà d’això, l’entitat lamenta “l’angoixa” que la situació crea a les prop de 200 famílies afectades, que han de triar “en només quatre dies laborables” una escola d’entre una oferta “limitada i publicada en un llistat confús i opac”.

Així, la plataforma detalla que les escoles no estan organitzades per districtes, zones d’influència o barri, o que tampoc s’informa explícitament de la titularitat de les escoles (pública o privada/concertada) o de si segueixen un règim religiós en concret.

També denuncia que només el 38% dels centres concertats que ofereixen places a l’ampliació de sol·licitud tenen informació sobre les seves tarifes al web del Consorci d’Educació, fet que dificulta a les famílies calcular l’esforç econòmic que pot suposar matricular els fills en aquests centres.

Per tot plegat l’entitat defensa el que ja va proposar en una reunió el 23 de maig amb el Consorci d'Educació, mantenir la ràtio de 25 alumnes per línia, especialment als districtes amb més dèficit de places públiques.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article