L’Institut Català de les Dones triplica les peticions d’informes d’impacte de gènere

Els textos incorporen la perspectiva feminista en les iniciatives governamentals


L’Institut Català de les Dones ha rebut 172 peticions d’informes d’impacte de gènere en els primers cinc mesos de l’any, segons informa el Departament d’Igualtat i Feminismes. La xifra suposa triplicar les peticions rebudes durant el mateix període de l’any 2021.

La xifra supera les rebudes tot el 2020 (141), i gairebé iguala les de tot el 2021 (176). L’increment respon a la petició de transversalitat en matèria de gènere i equitat que es demana des de l’executiu en aquesta nova etapa de la legislatura, en què la transformació feminista és un dels eixos del Pla de Govern. Els informes, obligatoris però no vinculants, acompanyen un projecte de norma, disposició o una política que aprovi i executi el Govern, per incorporar la transversalitat de la perspectiva de gènere i de les dones.

Abans d’aprovar una nova iniciativa, l’executiu estipula que cal assegurar que inclou la perspectiva de gènere i la perspectiva de la diversitat de les dones, no introdueix discriminacions directes ni indirectes per raó de gènere i té un impacte positiu en la igualtat efectiva de dones i homes.

Els informes fan una revisió de les iniciatives legislatives, normes, disposicions i polítiques que aprova i executa el Govern, en l’àmbit formal i polític, pe facilitar la incorporació de forma activa de l’objectiu de la igualtat de dones i homes en les intervencions públiques.

Des de l’Institut Català de les Dones s’ha “conscienciat” i difós als diferents departaments la “importància” d’incorporar la perspectiva de gènere en la gestió pública. En aquest sentit, l’ens defensa “l’obligatorietat i pertinença” de demanar els informes quan es tramiten textos que innoven l’ordenament jurídic, amb l’objectiu de garantir que la perspectiva de gènere s’inclou.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article