Les treballadores de l’atenció domiciliària es manifesten per reclamar l’increment salarial fixat al conveni

Denuncien “un malestar generalitzat” i insten les administracions competents a solucionar les problemàtiques


Un centenar de treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) s’han manifestat aquest dijous a les portes de la fundació S21 per reclamar l’increment salarial fixat al conveni.

Les participants han denunciat “un malestar generalitzat” al sector i han instat les administracions competents a solucionar les problemàtiques. Durant la protesta, s’ha tallat en diversos ocasions la circulació de l’avinguda Tibidabo de Barcelona i s’han tirat petards. Les manifestants també han tirat paper higiènic a les portes de l’entitat. “Estem lluitant per allò que ens pertany”, ha assegurat l’Imma Cugat, una de les afectades, que porta exercint de treballadora des de l’any 2008 al municipi de Molins de Rei.

En el marc de la protesta, les participants han recordat que les treballadores cada dia donen servei a persones que, per raó d’edat, dependència o discapacitat tenen l’autonomia limitada per a realitzar les seves activitats bàsiques. Una tasca que, han assegurat, compta amb un sou “molt precari”. De fet, Cugat ha subratllat que si es porten a terme més accions hi haurà algunes persones que no podran fer vaga, perquè la gran majoria són “dones que han de cuidar d’una família”.

Les manifestants, amb el suport dels sindicats CCOO i UGT, han denunciat un “impagament” de l’increment salarial de 2021 així com “la falta de respostes satisfactòries” per part de les administracions i de la fundació S21. Si bé el seu conveni va ser “el primer que a nivell salarial va començar a dignificar les pèssimes condicions dels professionals dels serveis socials”, asseguren que els salaris no són “els d’un treballador de l’administració” i que les taules se situen entre “les més baixes del mercat laboral”.

Així ho ha explicat una de les portaveus de l’UGT, Marina Giner, que ha lamentat que només s’hagi aplicat una pujada del 2% a les nòmines, quan el conveni fixa aquest increment en un 8%. “Totes les empreses del SAD l’han pujat excepte la fundació S21 perquè van lligades al pressupost de l’Estat, però estaven en una taula on ja es va dir i volem que compleixin allò que van signar”, ha reblat.

Giner ha lamentat que les administracions vagin tirant pilotes fora i per això ha recordat que han convocat la vaga d’avui amb la participació de les treballadores de Santa Coloma de Gramenet, Sant Feliu de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Molins de Rei, Gavà, El Prat de Llobregat, Montcada i Reixac, així com d’altres provinents de les comarques d’Osona i el Maresme.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article