9.300 joves migrats sols obtenen permís de treball i residència des de la reforma d’estrangeria 

El Govern espanyol diu que en els primers sis mesos s’ha assolit el 60% de l’objectiu final


El govern espanyol ha expedit 9.300 permisos de treball i de residència a joves migrats sols i a joves extutelats des de l'entrada en vigor de la reforma de la llei d'estrangeria, que facilita l'obtenció d'autoritzacions perquè treballin legalment.

Des del novembre de l’any passat, 5.817 joves extutelats i a 3.504 joves migrants sols han obtingut el permís de residència i treball. El ministre d’Inclusió, José Luis Escrivá, ha remarcat que això és un 60% de l’objectiu final, que era de 15.000, i ha apuntat que hi ha 1.200 expedients més en tramitació amb la qual cosa espera assolir el 70% en els pròxims mesos. En roda de premsa, Escrivá ha fet una “valoració molt positiva” dels efectes de la reforma.

“El resultat en els primers sis mesos supera les expectatives”, ha dit el titular d’Inclusió, que ha explicat que la incorporació d’aquests joves al mercat de treball està sent “molt ràpida”. Fins al març, gairebé 2.500 han trobat feina i 1.150 han obtingut l’alta a la Seguretat Social el mateix mes en què van obtenir la documentació.

Els sectors als quals s’han incorporat són variats i principalment hostaleria, agricultura, comerç i construcció. “Amb aquesta norma estem aconseguint que la integració sigui molt més plena”, ha destacat Escrivá.

Segona reforma del reglament

Segons va publicar El País el passat divendres, Escrivá treballa en una segona reforma de la normativa d’estrangeria que permetria incorporar milers de treballadors estrangers al mercat laboral. El ministre d’Inclusió ha admès que s’estan avaluant diversos aspectes del reglament que tenen “marge de millora”, però ha rebutjat avançar cap detall.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article