Clam perquè la llei catalana prohibeixi les teràpies restauratives de les persones LGTBIQ+

El Parlament rebutja l’esmena a la totalitat presentada per Vox contra l’actualització de la llei del 2014


L'Observatori contra l'Homofòbia de Catalunya (OCH) ha criticat aquest dimecres que la llei catalana contra la LGTBIfòbia no prohibeixi encara les anomenades teràpies restauratives, que volen convertir en heterosexuals i cisgèneres les persones LGTBIQ+.

El president de l'OCH, Eugeni Rodríguez, s'ha felicitat pel fet que el Parlament aquest dimecres a la tarda rebutgi l'esmena a la totalitat presentada per Vox contra l'actualització de la llei del 2014. Segons Rodríguez, la llei va ser pionera a Europa però s'ha quedat antiquada perquè no ha concretat el règim sancionador ni ha permès atendre adequadament totes les persones LGTBI que han estat discriminades per la seva condició sexual.

Rodríguez ha dit que la proposta de llei que aquest dimecres superarà l'esmena a la totalitat de Vox preveu reparació a la víctima, i no només penalització als que discriminen. També ha demanat que la futura llei estableixi que els símbols LGTBIQ+, com la bandera de l'Arc de Sant Martí, es puguin penjar públicament per ser considerats neutrals i recordatoris d'una discriminació històrica. Rodríguez ha recordat que de l'1 de gener fins aquest 8 de juny l'OCH ha recollit 118 incidències, xifra similar a l'any passat. L’organització ha pactat el contingut de la reforma de la llei amb PSC, ERC, JxCat, Comuns i CUP.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article