Un còmic mira d'evitar la violència masclista

La publicació ha estat premiada en els Premis de comunicació no sexista


L'Associació de Dones Periodistes de Catalunya ha premiat el Departament d'Interior, a través del Programa de Seguretat contra la Violència Masclista, per l'edició del còmic de prevenció de les violències masclistes, una iniciativa que té com a objectiu fer arribar un missatge preventiu als centres educatius perquè la joventut aprengui a detectar les situacions d'abús, control i manipulació de les dones, indicadors de les primeres mostres de violència. El còmic ha estat guardonat en la categoria de Bones Pràctiques en Comunicació de la XVIII edició dels Premis de Comunicació No Sexista 2010.
 

Els Premis de comunicació no sexista tenen com a objectiu promoure un espai comunicatiu més just, sense desigualtats per raó de gènere. Cada any s'entreguen en un acte de lliurament on es premien i castiguen les bones i males pràctiques en periodisme, alhora que es reconeix la trajectòria professional de les dones que han treballat durament al llarg dels anys en el camp periodístic.
 
El còmic tracta els cinc tipus de violència masclista: violència en l'àmbit de la parella, mutilació genital femenina, matrimonis forçats, violència en l'àmbit de la família i agressions sexuals, i vol incidir en el fet que la joventut és un grup de risc i, per tant, s'han de dur a terme polítiques preventives. El còmic, del qual s'estan repartint aquest any 50.000 exemplars, pretén ser una eina que complementi la tasca feta fins ara amb les xerrades impartides pels Mossos d'Esquadra als instituts sobre violència masclista en l'àmbit de la seguretat i va acompanyat d'una guia didàctica que es distribuirà, com a eina complementària per al professorat, als centres educatius on els Mossos d'Esquadra vagin a impartir el mòdul anomenat 'Violència masclista. Com comença tot?'.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article