El Parlament insta el Govern a actualitzar el protocol de casos de matrimonis forçats i millorar-ne la detecció

La cambra demana subvencions per a entitats amb experiència en atenció a les víctimes de violència masclista


El ple del Parlament aprova un punt d’una moció d’En Comú Podem que demana actualitzar el protocol de casos de matrimonis forçats amb els vots a favor de tots els grups excepte de Vox. Aquest punt també insta a assegurar que es destinen els recursos necessaris per millorar la detecció i la intervenció. La cambra també ha aprovat desenvolupar subvencions nominatives per entitats “amb experiència i solvència contrastada en l’atenció a les víctimes de violència masclista” amb recursos públics quan no hi hagi concurrència pública amb els vots a favor de PSC, ERC i Junts i els vots en contra de Vox, la CUP, Cs i PPC. D’altra banda, el ple ha rebutjat incrementar progressivament el pressupost destinat a l’equitat de gènere fins a assolir un 5% el 2027.

La cambra també ha aprovat el punt de la moció d’ECP que demana incrementar el finançament dels contractes programa per garantir un abordatge integral de les violències masclistes, especialment per cobrir les actuacions d’urgència “donada la manca de places i recursos d’atenció a les dones i els seus fills i filles”. També s’ha aprovat incrementar els programes de formació a l’administració pública en temes de migració, protecció internacional i antiracisme “en relació estreta amb l’orientació sexual, identitat de gènere i expressió de gènere”.

Un altre punt de la moció que ha obtingut els vots favorables de la cambra insta el Govern a presentar, en el termini de tres mesos, les accions per garantir el dret a l’avortament en el sistema públic de salut a tot el territori. Aquest punt també contempla la necessitat de garantir la universalitat i proximitat de l’atenció a la salut de les persones trans.

Finalment, el ple també ha aprovat destinar els recursos necessaris per augmentar la bossa d’allotjaments i pisos d’acollida per a dones víctimes de violència masclista i unificar els criteris de les diferents taules d’emergència residencial i identificar els casos de dones en situació de violència masclista.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article