Objectiu: recollir 400 tones d'aliments

Divendres i dissabte Catalunya se solidaritza amb les famílies més pobres


Avui i demà Catalunya viurà el Gran Recapte d'Aliments a 315 punts d'arreu del territori. Per segon any consecutiu els mercats i supermercats de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona intentaran recollir 400 tones d'aliments bàsics i amb l'ajuda de més de 3.400 voluntaris. La campanya, que compta amb el suport de l'Obra Social d'Unnim, està dirigida a la ciutadania i té l'objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades de CAtalunya, un grup que ha anat creixent arran de la crisi econòmica actual.

"A Barcelona, el nombre de persones que demanen l'ajut del Banc dels Aliments s'ha duplicat des del 2009", explica Antoni Sansalvadó, president del Banc dels Aliments de Barcelona. "Aquestes persones requereixen la solidaritat i capacitat organitzativa de tota la societat catalana per no esdevenir persones marginades".

Els ciutadans poden participar fàcilment i de diverses formes en aquesta iniciativa.

- poden fer donacions d'aliments bàsics -arròs, pasta, llegums, llet i oli- als mercats i supermercats participants en la campanya, o fer la seva donació online al web Banc dels Aliments.
- poden també inscriure's com a voluntaris trucant o escrivint al Banc dels Aliments de la seva província. Més de 3.400 voluntaris s'han inscrit ja per a participar en torns mínims de tres hores als punts de recollida o als magatzems dels Bancs, on s'han de separar i classificar els aliments recollits, però, encara s'hi poden apuntar fins a 1.600 voluntaris més per assolir la millor cobertura de punts i al magatzem.
- si volen fer córrer la veu sobre la campanya i invitar a participar-hi els seus familiars i amics, poden seguir el Gran Recapte a Facebook i Twitter, que per primera vegada s'utilitzen com a eina de difusió de la campanya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article