Una ONG defensa que l’escola primària pública necessita una inversió de 311 milions d’euros per oferir menjador gratuït

Educo ha atorgat gairebé 9.000 beques i ha facilitat més d’un milió d’àpats des del 2013


L’escola primària pública catalana podria oferir àpats sense cost als 318.000 alumnes d’aquesta etapa educativa amb una inversió extra de 311 milions d’euros, segons l’informe ‘Menjador escolar universal i gratuït: un objectiu assolible i urgent’, de l’ONG Educo. Actualment, les administracions catalanes inverteixen 49,4 milions en ajudes i beques per a aquest servei, afirma l’entitat, que alerta del número “elevat” d’infants que no poden accedir-hi “tot i necessitar-lo”. Educo subratlla que el menjador escolar és “un pas fonamental” per garantir el dret a l’educació i el benestar de l’alumnat. La directora general adjunta de l’ONG, Guiomar Todó, ha considerat que el menjador escolar és una manera de garantir “l’equitat educativa”.

“Mentre no sigui possible” oferir menjador gratuït, Educo demana “posar el focus” en els infants més vulnerables. Així, assegura que amb 142 milions s’aconseguiria que 238.000 nens hi anessin, inclosos els que estan en risc de pobresa o exclusió que ara no hi accedeixen.

Segons els càlculs de l’ONG, actualment un 54% de l’alumnat assisteix al menjador escolar, i l’entitat demana que es treballi perquè la xifra “pugui arribar fins a almenys el 80%”.

Des del 2013, Educo ha atorgat 8.948 beques menjador i ha facilitat més d’un milió d’àpats a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article