Més de 10.500 persones han donat sang per primera vegada aquest any

Si en un any normal més de 30.000 persones donaven sang per primera vegada, durant la Covid-19 han estat poc més de la meitat


Amb motiu del Dia Mundial del Donant de Sang, que se celebra el 14 de juny, el Banc de Sang agraeix l’altruisme de totes les persones implicades que fan possible que als hospitals no hi falti sang per als pacients i fa una crida per recordar faran falta 10.000 donacions per encarar l’estiu.

La calor i les festivitats són dos elements que fan disminuir les donacions. És per això que, durant aquesta setmana, el Banc de Sang fa una crida a la donació. “Cal que més persones vinguin a donar per poder encetar les vacances d’estiu amb unes reserves de sang òptimes”, destaca l’entitat en un comunicat.

Gràcies a tots donants que ja formen part de la #GeneracióD i a les 10.618 persones que aquest any s’han estrenat donant sang, s’han pogut cobrir les necessitats dels pacients. Tanmateix, la bona situació epidemiològica i la recuperació de les campanyes més grans i maratons, està permetent restablir a poc a poc els nivells de donació que hi havia abans de la pandèmia.

Si en un any normal, més de 30.000 persones donaven sang per primera vegada, durant la Covid-19 han estat poc més de la meitat.

Enguany, l’Organització Mundial de la Salut aprofita aquesta diada per homenatjar totes les entitats de voluntaris que vetllen per aquesta causa.

Per la seva banda, els hospitals recuperen el to festiu i reben els donants amb missatges plens de floretes; guapa, guapo, campió, campiona, valent, valenta, etc. L’objectiu és que durant aquesta setmana les xarxes socials s’omplin d’agraïments cap a les persones que dediquen minuts a salvar vides.

Aquest dimarts 14, a les 18 hores, se celebrarà l’acte institucional del Dia Mundial del Donant de Sang al Palau de la Generalitat, on s’homenatjarà donants i entitats per la seva implicació amb la donació. A més, durant el dia també hi haurà un punt de donació de sang.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article