Barcelona ofereix aquest estiu prop de 200 refugis climàtics per fer front a la calor

Fins al 15 de setembre el 95% de la població barcelonina comptarà amb un refugi climàtic a menys de 10 minuts a peu des de casa seva


Aquest estiu, com en els darrers dos anys, es posa a disposició de la ciutadania 200 refugis climàtics a la ciutat i es manté la disponibilitat durant tota la fase preventiva del Pla Calor.

Per aquest estiu 2022 s’activen un total de 197 espais de refugi climàtic repartits pel territori, 42 més que l’any passat. Els refugis climàtics són diferents equipaments municipals i espais públics que proveiran confort tèrmic als ciutadans. Es tracta d’equipaments com biblioteques, museus o centres esportius que mantindran una temperatura fresca per a aquells que vulguin refugiar-se de la calor, especialment la gent vulnerable. 

Enguany degut a les altes temperatures i seguint el Pla d’Acció del Grup Logístic Social del Centre d’Urgències i Emergències de Barcelona (CUESB), s’ha avançat al 13 de juny l’activació de la fase preventiva del procediment Onada de Calor, prevista inicialment pel 15 de juny, i que tindrà una durada fins el 15 de setembre de 2022.

Aquests equipaments tenen altres usos però, també podran ser utilitzats, especialment per persones vulnerables a la calor, com a espais on refugiar-se de les altes temperatures.

Segons explica el consistori, l'objectiu a llarg termini per a la ciutat és que el 100% de la població disposi a 5 minuts a peu d'un refugi climàtic per a l'any 2030.

En un futur també es preveu poder obrir alguns d’aquests espais durant la temporada d’hivern i que alguns fins i tot estiguin oberts les 24 hores del dia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article