El Museu Marítim de Barcelona s’endinsa en les sirenes, un dels símbols del col·lectiu LGTBIQ+

La institució ofereix a partir del 28 de juny un nou espai expositiu coincidint amb la commemoració de l’Orgull


El Museu Marítim de Barcelona ha presentat aquest dimarts l’espai expositiu ‘Sirenes en tràmit’ que es podrà visitar a partir del 28 de juny amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBIQ+. Comissariada per Sacha Coward, la mostra explica per què les sirenes són símbols tan poderosos per a la comunitat LGTBIQ+: per la seva capacitat de transformació.

Així, l’exposició repassa com des de l’antiguitat hi ha moltes històries de sirenes que estan relacionades amb la fluïdesa sexual i de gènere.

Entre les històries que es presenten hi ha la que va escriure l’any 1837 el biromantic Hans Christian Andersen. En aquest cas, la Sireneta es presenta com l’expressió de l’angoixa soferta per l’autor en ser rebutjat per un amic de qui s’havia enamorat.

Segons subratlla la mostra, actualment les sirenes esdevenen símbols habituals en gran part de les desfilades del Dia de l’Orgull. ‘Sirenes en trànsit’ s’articula a partir de 6 plafons informatius, i un espai amb llibres infantils que utilitzen aquests éssers mitològics per introduir els infants en temes de llibertat de gènere i corporal.

 També hi ha una proposta per descobrir les sirenes que hi ha dins les exposicions del Museu Marítim, i a tota ciutat de Barcelona. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article