La transsexualitat com a 'el género desordenado'

El COPC va acollir la presentació d'un llibre que analitza, des de diferents òptiques, la transsexualitat


La seu del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC) va acollir dijous la presentació del llibre 'El género desordenado: críticas en torno
a la patologización de la transexualidad. El llibre, editat per Gerard Coll-Planas i Miquel Missé, se centra en el col·lectiu transsexual i parla sobre les seves realitats, les seves lluites, els seus conflictes, els seus desitjos i les seves contradiccions. Com a punt de partida té la definició de la transsexualitat com un trastorn mental i el debat sobre la seva desclassificació dels manuals internacionals de malalties mentals. Vol ser una invitació al diàleg i a la reflexió a partir d'un conjunt de veus polifòniques que comparteixen preguntes i obren horitzons.

La presentació va comptar amb la presència del degà del COPC, Josep Vilajoana; els dos editors i autors, Gerard Coll-Planas i Miquel Missé; i dues de les diverses autores i autors que han contribuït a la confecció del llibre, la Sílvia Morell, psicòloga responsable i assessora del Servei d’Assessorament Psicològic del Casal Lambda de Barcelona, i Cristina Garaizabal, psicòloga clínica, especialista en teràpies de gènere.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article