Impulsen nous habitatges per a persones grans en situació de sensellarisme

La Fundació Bosch Aymerich i Sant Joan de Déu Serveis Socials col·laboren per oferir ajudes econòmiques a aquestes persones


La gent gran en situació de sense llar és un dels col·lectius més vulnerables i amb pitjor pronòstic de poder millorar la seva situació residencial. Amb l’objectiu que aquestes persones tinguin accés a un habitatge i una vida digna,  la Fundació Bosch Aymerich i Sant Joan de Déu Serveis Socials, han impulsat un acord per oferir ajuts econòmics pel pagament del lloguer i els subministraments.

L’aportació també permetrà disposar de nous habitatges que s’adequaran perquè siguin habitatges adients perquè hi puguin viure persones grans. Salvador Maneu, director de Sant Joan de Déu Serveis Socials, destaca “la importància de l'aliança amb la Fundació Bosch Aymerich per poder desenvolupar un projecte innovador d'atenció a persones grans en situació d'extrema vulnerabilitat i en que l'habitatge es vertebra com l'element fonamental per dignificar la darrera etapa de la vida". 

Les estades a carrer generen problemes de salut i un “envelliment prematur” que dificulta les possibilitats de portar a terme processos d’inserció laboral. Segons l’informe de FOESSA (2018) el 26,1 % de les persones en situació d’exclusió social és major de 45 anys i l’11,6 % més gran de 65 anys.

El mateix recompte de la ciutat de Barcelona identifica prop del 10 % de les persones que estan en situació de carrer major de 65 anys. De les persones ateses a Sant Joan de Déu Serveis Socials, el 33% és més gran de 50 anys i presenta un difícil pronòstic d’inserció laboral i problemes de salut derivats de l’estada a carrer. 

Les persones grans en situació de sensellarisme són ateses al programa d’habitatge compartit de Sant Joan de Déu Serveis Socials on se’ls facilita l’accés i el manteniment d’un habitatge digne, al mateix temps que se’ls ofereix un acompanyament integral i comunitari centrat a la persona. Totes dues, eines indispensables per la construcció d’un present i un futur digne, on les persones ateses recuperen la seguretat, els seus drets i poden tornar a tenir les claus de la seva vida.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article