CCOO s’oposa a la contractactació de monitors de suport a alumnes amb necessitats sanitàries

El sindicat presenta un recurs contra el concurs públic que preveu que els monitors de lleure facin tasques de cures


La Federació d’Educació de CCOO ha presentat aquest dilluns un recurs contra el concurs públic que la Generalitat ha convocat per contractar un servei de monitors i monitores que donin suport a l’alumnat de Catalunya amb necessitats sanitàries. El sindicat denuncia que el plec del concurs exigeix als monitors que facin tasques de cures -com administrar insulina o epinefrina- tot i que no tenen formació en infermeria.

En un comunicat, CCOO qualifica d’inacceptable que es sol·liciti la categoria professional més baixa del conveni col·lectiu del sector del lleure, el monitor, per fer tasques que corresponen a algú amb titulació en infermeria.

L’1 de juny es va publicar la licitació on surt a concurs la gestió del servei de personal que dona suport als infants amb necessitats educatives especials a les escoles de Catalunya. Aquest cop, però, la licitació s’ha publicat amb algunes novetats, com és el suport en l’àmbit de la salut per aquells infants que requereixin atenció sanitària.

En aquest sentit, la licitació marca que els monitors han de poder realitzar taques de cures a l’alumnat que ho necessiti. En concret, es demana que el monitor sàpiga, entre d’altres coses, fer seguiment de malalties com l’epilèpsia, l’alta morbiditat o la diabetis i administrar medicaments, insulina, glucagó o epinefrina. 

Segons Comissions Obreres, la Generalitat considera que aquestes tasques han de ser desenvolupades per un monitor del lleure i que la titulació acadèmica que s’ha de tenir per realitzar el servei d’atenció a alumnes amb necessitats sanitàries ha de ser la d’un diploma de monitor d’activitats de lleure infantil i juvenil o disposar d’experiència acreditada.

 Des del sindicat, consideren “inacceptable” el requeriment de dur a terme tasques de cura i infermeria sense estar en possessió del títol de grau en infermeria, diplomatura en infermeria o ajudant tècnic sanitari.

També denuncien que aquesta contractació de personal tècnic es faci sota el paraigua del Conveni de Lleure i en categoria de Monitor.

“No podem permetre que s’agafi la categoria més baixa en el grup professional 3 del conveni col·lectiu del lleure, monitor, i afegir-li la realització de determinades tasques pròpies d’un perfil de categoria superior amb l’objectiu d’estalviar-se la contractació d’un personal especialitzat com pertocaria, i abonar-li el salari corresponent”, afirma el comunicat que ha fet públic el sindicat.

L’entitat afegeix que sempre han defensat que calia una taula de negociació per abordar aquesta situació i per trobar vies de solució que no passessin per externalitzar el servei de suport als alumnes amb necessitats sanitàries. “Sempre hem sostingut que calia perfilar el seu perfil professional, i que en cap cas les seves tasques formaven part del conveni del lleure”, diuen.

Per això, la Federació d’Educació de CCOO ha interposat un recurs especial en matèria de contractació pública contra el plec en qüestió amb l’objectiu de posar fre al que consideren que és la precarització d’aquests treballadors i treballadores.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article