Drets Socials obre una línia de subvencions de 153 milions d’euros per transformar l’atenció social amb els Next Generation

S’impulsen projectes per construir nous equipaments, transformar-los tecnològicament i millorar-ne la gestió


El Departament de Drets Socials ha publicat aquest divendres dues convocatòries de subvencions en l'àmbit de l'atenció social finançades mitjançant el programa europeu Next Generation. La dotació per al 2022 és de 114,5 milions d’euros i la previsió de la conselleria és destinar-hi 38,5 milions d’euros l'any vinent.

Les convocatòries anunciades distingeixen sis línies específiques per a la construcció i la remodelació d'equipaments, la implementació de projectes tecnològics i d'innovació social, per a projectes tecnològics que contribueixin a millorar i transformar la gestió dels serveis socials, per a la modernització i transformació ecològica i digital d'infraestructures residencials per a infants i joves tutelats i per a la promoció de l'accessibilitat.

Les subvencions estan adreçades a projectes implementats per ajuntaments i altres ens locals, entitats, empreses, universitats i centres de recerca i d’altres agents socioeconòmics que treballen en l’àmbit de les polítiques socials.

Entre d'altres, la convocatòria permetrà accelerar la reforma del sistema d'atenció i cures de llarga durada, reforçar l'atenció domiciliària, impulsar la transició energètica de les instal·lacions juvenils, implementar la transformació tecnològica dels serveis socials, promoure la digitalització de processos i millorar l'accessibilitat. Les sol·licituds es poden presentar entre el 4 i el 29 de juliol. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article