La PAH denuncia la situació de precarietat de famílies reallotjades pels serveis socials de l’Hospitalet en un hostal

El consistori assegura que l’establiment “és digne” i que s’ha utilitzat sense problemes en altres ocasions


La PAH de Barcelona ha denunciat la greu situació de precarietat que pateixen cinc famílies reallotjades pels serveis socials de l’Hospitalet en un hostal de Barcelona. Les famílies asseguren que l’establiment, situat al número 578 de l’avinguda Diagonal, té greus problemes d’insalubritat, fins al punt que la cuina ha estat clausurada després d’una inspecció sanitària. Critiquen que tot i conèixer la situació, l’ajuntament no els ha ofert cap alternativa. Fonts del consistori asseguren que l’establiment “és digne” i que de les cinc famílies denunciants, una no ha tingut mai relació amb els serveis socials municipals, i que dues més fa setmanes que haurien d’haver abandonat l’hostal.

Per la PAH, la situació d’aquestes famílies demostra la “nul·la sensibilitat” de l’Ajuntament de l’Hospitalet per donar suport a la ciutadania més vulnerable i el “poc compromís” amb el dret de l’habitatge en general. La plataforma denuncia que les famílies reallotjades, després de fer la denúncia que va finalitzar amb la clausura de la cuina de l’hostal, han estat assetjades per la propietat de l’hostal i ara no poden utilitzar els banys de manera permanent.

Segons l’entitat, l’ajuntament hospitalenc ja coneixia “les deplorables condicions de l’hostal” abans de derivar aquestes famílies, ja que la PAH va acompanyar una altra família afectada que també es va allotjar en aquest equipament. “Així i tot, hi segueix derivant persones extremadament vulnerables, amb la dificultat extra que això suposa a l’hora de trobar mecanismes per denunciar i defensar-se davant d’una situació d’abús com aquesta”, afegeix la plataforma.

Des de la PAH exigeixen una reunió urgent amb el regidor responsable de l’Àrea de Benestar i Drets Socials, Jesús Husillos, o bé amb la persona a càrrec dels serveis socials de l’Hospitalet, per aconseguir una solució. A més, també demanen a l’Ajuntament de Barcelona que realitzi una inspecció de l’espai i “el clausuri definitivament”, ja que l’establiment està ubicat en aquest municipi.

L’Ajuntament de l’Hospitalet se’n desentén

Per la seva banda, fonts de l’ajuntament hospitalenc rebutgen que l’hostal estigui en tan males condicions com denuncien les famílies. Asseguren que és un allotjament “digne” que han usat en moltes ocasions sense problemes i que actualment s’hi estan fent millores.

També assenyalen que de les cinc famílies que han fet la denúncia, una mai ha tingut relació amb els serveis socials de l’Ajuntament i que dues més, tot i que havien d’haver marxat fa setmanes de l’hostal, s’hi “han fet fortes” i han generat problemes de convivència i incomplint el pla de treball marcat quan se’ls va oferir aquesta alternativa d’habitatge.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article