Igualtat i Feminismes formarà els municipis en prevenció de les violències sexuals a l’oci nocturn

La iniciativa se centra a donar eines i acompanyar els ens locals i entitats que gestionen els Punts Liles


El Departament d’Igualtat i Feminismes ha posat en marxa un cicle de formacions per millorar la prevenció de les violències sexuals als entorns d’oci nocturn. Les sessions formatives se centraran a proporcionar eines i acompanyar els ens locals i les entitats que gestionen els Punts Liles municipals, tenint en compte l’arribada de l’estiu i l’increment de concerts i festes majors. En total hi participaran uns 150 municipis d’aquesta iniciativa.

En concret, la formació s’estructura en tres sessions, les quals se celebraran en diferents edicions per permetre la participació de l’alumnat provinent dels diversos municipis. La primera sessió serà una aproximació a les violències masclistes en els espais d’oci nocturn i a les possibles estratègies de prevenció i d’actuació, com els Punts Liles. En canvi, la segona se centra, específicament, en l’assessorament per a la creació o revisió de Punts Liles. Aquestes dues sessions seran en format telemàtic.

Finalment, la tercera sessió, que serà l’única que es farà en format presencial, s’enfoca a la coordinació d’agents i al funcionament dels circuits d’abordatge de les violències masclistes en els espais d’oci nocturn. En aquest darrer bloc es treballen els diferents rols i nivells d’implicació, així com les tasques imprescindibles per a la sensibilització, detecció i actuació.

Des d’Igualtat i Feminismes subratllen que s’ha agrupat l’alumnat de les diverses sessions per territoris, amb l’objectiu de potenciar el treball en xarxa i poder aterrar millor les formacions a cada context. A més, a cada sessió es tindrà en compte les necessitats específiques dels micropobles. El cicle s’allargarà durant tot l’estiu, i es preveu que en total hi participarà personal públic i membres d’entitats feministes de més de 150 municipis de Catalunya.

Un projecte adaptat al context de cada localitat

El subdirector de Sensibilització i Prevenció del Departament d’Igualtat i Feminismes, Rubén Sánchez Ruiz afirma que la finalitat d’aquest cicle és “enfortir el treball en xarxa, tenint en compte l’adaptació dels Punts Liles a cada context” i, per aquest motiu, “les sessions s’ajustaran a la realitat local de tots els territoris de Catalunya”.

“Més enllà d’acompanyar el disseny i el desplegament dels Punts Liles, les formacions busquen promoure la corresponsabilitat comunitària davant les violències sexuals i dotar el personal tècnic d’ens locals i d’entitats amb eines concretes per a l’abordatge de les violències sexuals i masclistes des d’una perspectiva comunitària”, assenyala Sánchez Ruiz.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article