El personal dels equipaments esportius de Barcelona rebrà formació sobre diversitat sexual i de gènere

L’Ajuntament signa un conveni amb Panteres Grogues i l’Agrupación Deportiva Ibérica LGTBI+ per treballar per la igualtat a l’esport


Les treballadores i els treballadors de les instal·lacions esportives municipals, així com als clubs i associacions esportives de Barcelona, rebran formació en diversitat sexual i de gènere. Aquesta és una de les accions principals que contempla el manifest de col·laboració que ha signat l’Ajuntament de Barcelona amb el Club Esportiu Panteres Grogues i l’Agrupación Deportiva Ibérica LGTBI+ (ADI), que té l’objectiu de desenvolupar mesures en matèria d’igualtat i garantia dels drets de les persones LGTBIQ+ en l’àmbit esportiu.

La principal mesura d’aquest conveni, el ‘Programa de formació en diversitat sexual i de gènere en esports’, busca incidir en la igualtat i en la garantia dels drets de les persones LGTBI+ en l’àmbit esportiu. Per aconseguir aquest propòsit, el C.E. Panteres Grogues impartirà cursos de formació de diversitat a l’esport als tècnics municipals i les tècniques municipals, als gestors i les gestores d’instal·lacions, associacions i clubs esportius.

Panteres Grogues assessorarà també l’elaboració d’un ‘Manifest contra la LGTBIfòbia en equipaments esportius municipals’, el qual ha de servir com a eina de prevenció, detecció i erradicació de qualsevol mena de discriminació i violència física o verbal en aquests espais. El conveni contempla, a més, la creació d’un ‘Circuit per la denúncia de les violències LGTBIfòbiques en equipaments esportius’.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports (IBE), treballarà en el desenvolupament de campanyes públiques de conscienciació sobre el respecte a la diversitat; amb la finalitat de promoure l’educació en valors com la solidaritat, el respecte i la inclusió per prevenir i detectar les conductes d’assetjament, discriminació o violència a esportistes. El consistori també farà difusió entre els clubs i esportistes d’exemples de bones pràctiques de l’esport inclusiu.

Col·laboració entre entitats i administració local

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat durant la signatura del conveni que l’ajuntament té el compromís ferm de promoció de valors positius i saludables en el sector de l’esport, que com a tal és molt transversal. “Crec que és una gran oportunitat poder reforçar més aquest vincle de treball compartit i col·lectiu per transmetre els valors de la societat que volem, més lliure, orgullosament diversa i més feliç des del respecte”, ha assenyalat Colau.

El president de l’ADI, Victor Granado, ha subratllat que visibilitzar el col·lectiu LGTBIQ+ en l’àmbit local de l’esport és important per garantir el dret a la diversitat sexual i de gènere, ja que “les administracions locals són les entitats més properes a la ciutadania, les que organitzen més activitats esportives durant l’etapa de la infantesa, per a joves i també per a la gent gran”.

Per la seva banda, el president de Les Panteres Grogues, Joan Miró, ha recordat que “tota persona que vulgui fer esport ha de trobar un espai segur, on pugui ser com realment és” i, en aquest sentit, “el contingut d’aquest conveni permetrà que el personal gestor de les instal·lacions esportives municipals tingui accés a un recurs de suport per tal de millorar la situació de les persones LGTBI+ al món de l’esport”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article