La informació de l’administració no és accessible per a set de cada deu persones amb discapacitat intel·lectual

Dincat reclama acabar amb les barreres existents que dificulten la participació del col·lectiu en àmbits com la cultura, la salut, la justícia o la política


El 70% de les persones amb discapacitat intel·lectual consideren que la informació pública no és accessible. Així ho recull una enquesta interna elaborada per Dincat, els resultats de la qual alerten que encara existeixen moltes barreres que dificulten l’accés d’aquest col·lectiu a la participació en àmbits de la societat com la cultura, la salut, la justícia o la política. En aquest sentit, des de l’entitat reclamen a l’administració pública un “compromís ferm” per garantir el ple dret a la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Més enllà de l’accés a la informació pública, l’enquesta de Dincat recull també dades sobre el difícil accés del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual a altres sectors de la societat. Per exemple, el 40% dels enquestats han assegurat que no entenen les pautes mèdiques i quatre de cada cinc assenyalen que no tenen eines per a comprendre les lleis. A més, la meitat de les persones enquestades afirmen que hi ha pocs llibres adaptats a la lectura fàcil.

Segons l’entitat, aquestes barreres dificulten la participació en la societat, el ple dret a la inclusió i a la presa de decisions de moltes persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament a Catalunya.

“Són xifres molt preocupants i cal, d’una vegada, posar fil a l’agulla en aquest tema. L’accessibilitat cognitiva és un dret que tenen totes les persones i que beneficia de manera especial persones amb dificultats de comprensió com les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, autisme, paràlisi cerebral o persones grans amb deteriorament cognitiu, entre altres”, explica el director de Dincat, Carles Campuzano.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article