Només un de cada deu locals de caus i esplais de Barcelona poden considerar-se “espais dignes”

El Consell de la Joventut de Barcelona ha enquestat 128 associacions i ha constatat que la manca d’equipaments aptes és un problema “transversal”


Només un de cada deu locals de caus i esplais de Barcelona compleixen amb totes les condicions d’un espai digne, segons una enquesta realitzada pel Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) a 128 associacions de la ciutat. La plataforma ha elaborat una guia amb onze requeriments per poder considerar que els espais i equipaments que utilitzen aquestes entitats són aptes per al desenvolupament de les activitats de lleure educatiu.

Segons el CJB, la problemàtica de la falta d’espais dignes és un tema “transversal” a tots els caus i esplais de la ciutat. Per aquest motiu, la plataforma ha consensuat juntament amb les federacions de lleure de Barcelona un llistat d’onze condicions que han de complir els equipaments d’aquestes entitats. L’objectiu final és crear una base de dades que permeti identificar l’estat dels locals d’aquestes associacions i fer-ne un seguiment, per tal d’adreçar aquestes problemàtiques a les administracions i agents involucrats.

A l’enquesta que ha fet el CJB s’han traslladat a les entitats de lleure de la ciutat aquest llistat d’onze condicions per a espais dignes. A partir d’aquesta, la plataforma ha observat que el 60% d’esplais i caus no disposen d’un conveni vigent signat que els garanteixi la continuïtat. A més, una de cada cinc entitats no tenen assegurada la continuïtat de cara al curs vinent.

Per altra banda, tenir els materials, l’espai per activitats i el de reunions en una mateixa ubicació és una condició bàsica per poder desenvolupar dignament la seva feina, però només la meitat dels esplais i caus de la ciutat ho tenen tot en un mateix emplaçament.

Finalment, el 50% dels caus i esplais no tenen permís per canviar la decoració de l’espai o fer adaptacions per crear una identitat pròpia, un fet que, segons el CJB, limita les activitats i fa que infants i joves no puguin sentir-se identificats amb l’espai.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article