La Coordinadora d’ONGD de Lleida presenta un decàleg “en clau local” per combatre les desigualtats globals

La campanya ‘La vida al centre’ s’ha elaborat mitjançant un procés participatiu amb 38 entitats que treballen al territori


La Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Socials de Lleida ha presentat aquest dijous una nova campanya, amb el nom ‘La vida al centre’, que té com a objectiu abordar els reptes i les desigualtats globals des d’un enfocament local. Es tracta d’un decàleg format per deu punts que ha estat elaborat per les 38 entitats que aglutina la coordinadora mitjançant un procés participatiu. L’entitat preveu fer dues accions a la tardor per fer difusió del decàleg.

La campanya ‘La vida al centre’ exigeix un canvi de rumb en les polítiques públiques i planteja un conjunt de prioritats i reptes per abordar la “triple crisi” que pateix la societat, en els àmbits sanitari, econòmic i social. El decàleg que han elaborat es desenvolupa a partir dels següents eixos: justícia social, solidaritat, salut, habitatge, educació, economia, feminisme, cultura de la pau, antiracisme i justícia climàtica.

Tot i que els reptes que presenta la campanya són globals, la membre de la junta de la Coordinadora d’ONGD, Carme Campoy, explica que s’han adequat “a la realitat del nostre territori”. A la vegada, la campanya també busca donar visibilitat i remarcar l’acció social i solidària que dia a dia realitzen les entitats de la demarcació que sobreviuen “amb poc finançament, amb molt voluntariat i un fort activisme”.

Per la seva banda, la membre de Lleida pels Refugiats, Ikram Bouhouche, ha remarcat que els deu punts que formen el decàleg estan “relacionats entre si” i que, per això, cal tractar-los des d’una mirada “interseccional”. “El dret a la salut o a l’habitatge no pot anar sense anar connectat amb l’antiracisme, és per això que aquesta campanya és tan essencial per a la nostra ciutat”, ha afirmat Bouhouche, que ha posat com a exemple la vulneració de drets socials i laborals que pateixen les persones temporeres que arriben a la ciutat.

Durant els mesos vinents, la Coordinadora d’ONGD de Lleida farà difusió del catàleg i de cara a la tardor també preveu dur a terme diverses accions. La primera es farà a l’octubre i consistirà en una jornada sobre el dret a l’habitatge dels temporers, mentre que al desembre tenen previst organitzar una acció, encara per decidir, per commemorar el Dia dels Drets Humans.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article