L’ajut de 200 euros del Govern espanyol per a persones amb ingressos baixos es pot sol·licitar des d’aquest divendres

Els sol·licitants tenen fins al 30 de setembre per demanar l’ajuda


L’Agència Tributària ha posat aquest divendres a disposició dels possibles beneficiaris el formulari en línia per sol·licitar l’ajut de 200 euros per a persones amb ingressos baixos i patrimoni anunciat pel govern espanyol. El decret que contempla l’ajut estableix que els sol·licitants tenen fins al 30 de setembre per demanar-lo i l’Agència podrà fer els pagaments en els tres mesos següents.

Tot i això, Hisenda està treballant per agilitzar al màxim la tramitació. L’ajut es concreta en un pagament únic de 200 euros per a treballadors i aturats que visquin en llars on la suma de les rendes dels convivents hagi estat inferior a 14.000 euros el 2021 i amb un patrimoni, descomptant l’habitatge habitual, que no superi els 43.196 euros.

Aquesta és una de les mesures aprovades pel Govern espanyol per pal·liar els efectes de la pujada de preus ocasionada per la guerra Ucraïna. Es preveu que se'n puguin beneficiar uns 2,7 milions de persones, les quals han de tenir residència legal i efectiva a l'Estat espanyol des d'abans del 27 de juny (data en què es va aprovar el reial decret que va crear l'ajuda) i com a mínim des de fa un any i de forma continuada i ininterrompuda.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article