El Diari de Barcelona incorpora la llengua de signes catalana

El mitjà elaborat per estudiants de la UPF agrupa en vídeo les notícies més importants en un format accessible per al públic sord


El Diari de Barcelona ha creat una nova secció on s’agrupen les notícies que es poden trobar tant en format escrit com en format de vídeo en llengua de signes catalana (LSC). Aquesta iniciativa s’ha impulsat en col·laboració amb la Facultat de Traducció i Ciències del Llenguatge de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Són els mateixos estudiants del grau de Traducció i Interpretació els que s’encarreguen de signar les notícies, guiats i assessorats pels seus professors sords.

“No hi ha gaires mitjans que combinin les notícies escrites amb la Llengua de Signes. Hem fet més accessible l’actualitat informativa a la comunitat sorda catalana, crec que el projecte pot tenir molt potencial”, explica l’alumna de quart del grau en Traducció i Interpretació, Marina Lehmann, qui ha participat en l’elaboració dels vídeos.

El Diari de Barcelona és un mitjà elaborat pels estudiants del grau en Periodisme, concebut conjuntament amb els graus de Comunicació Audiovisual, Publicitat i Relacions Públiques i Traducció i Interpretació, a més d’altres graus i màsters de la UPF. L’alumnat té el seu primer contacte amb les dinàmiques reals dels seus oficis i els permet posar en pràctica els coneixements adquirits durant els estudis de grau.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article