L’ocupació juvenil torna a nivells semblants a l’època anterior a la crisi econòmica de 2008

El primer trimestre de 2021 hi va haver 164.600 joves a l’atur, gairebé 35.000 menys que l’any anterior


La darrera reforma laboral ha retornat l’ocupació juvenil fins a nivells semblants als que hi havia en l’època anterior a les crisis econòmiques de la darrera dècada. Així ho conclou l’informe ‘La muntanya russa de la precarietat juvenil’, elaborat per Avalot – Joves de la UGT, que ha analitzat les diverses reformes laborals que s’han fet en els últims deu anys. Segons les dades recollides per l’organització, només aquesta darrera reforma ha aconseguit reduir la taxa d’atur del jovent.

L’informe d’Avalot també recull que la temporalitat s’ha reduït a conseqüència de la reforma laboral del 2021 i actualment sis de cada deu nous contractes són temporals, quan abans n’eren vuit de cada deu. “Tot i aquest efecte positiu, les joves continuem patint més temporalitat que la població general”, adverteix l’organització juvenil.

A més, des d’Avalot assenyalen també que l’emancipació juvenil continua sent un problema per a les joves, ja que en els últims dotze anys, la taxa d’emancipació juvenil ha disminuït en més de deu punts.

Una reforma laboral diferent i negociada

A l’informe, l’organització sindical juvenil destaca que “després de diverses reformes laborals regressives i de retallades de drets, aquesta última reforma, fruit de les negociacions entre els agents socials, ha recuperat drets per a combatre la precarietat laboral i reduir la temporalitat”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article