Formació en clau municipal per combatre la desinformació i el discurs d’odi

Igualtat i Feminismes impulsa un cicle dirigit a personal d’ens locals per donar resposta als rumors


Combatre rumors, desinformació per aturar el discurs d’odi des de l’àmbit municipal. Aquest és l’objectiu principal del cicle de formacions que el Departament d’Igualtat i Feminismes ha impulsat sota el nom ‘Rumors contra la convivència: com afrontar-los des dels municipis?’, i que va ser inaugurat ahir a la Biblioteca Central de Terrassa. Es tracta d’un conjunt de sessions que s’impartiran des d’ara i fins l’octubre arreu de Catalunya.

En concret, hi ha previstes 16 sessions presencials i 4 en línia, dirigides a personal dels ens locals, especialment a responsables de comunicació i premsa, de mediació i de qualsevol àrea en què es tingui contacte amb veïnes i veïns. L’objectiu és combatre la desinformació i la rumorologia que alimenta els discursos d'odi contra determinats col·lectius o sectors de la societat.

La formació, impartida per professionals de la Fundació Desenvolupament Comunitari, està orientada a facilitar estratègies per fer front a la contaminació informativa i per detectar, rebutjar i combatre continguts discriminatoris. En particular, proporciona eines per identificar i respondre rumors i prejudicis contra persones de diferents orígens culturals, i per incorporar una perspectiva de treball comunitari en l’abordatge de la convivència en la diversitat.

Les càpsules tenen una durada de quatre hores i combinen l’explicació teòrica amb casos pràctics i treball de grup. Les sessions permeten identificar i posar en comú situacions que es poden donar en diferents municipis, per tal de reflexionar conjuntament i valorar-ne l’abordatge. A més, es preveu que el desenvolupament d’aquestes sessions contribueixi a l’elaboració d’una guia per a l’abordatge de la rumorologoia i la desinformació contraris a la convivència, des d’un enfocament de drets i amb l’objectiu d’enfortir la cohesió social i comunitària.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article