Nou canviador inclusiu a la platja de Sant Miquel de Barcelona 

Forma part dels acords amb el col·lectiu de les persones amb discapacitat per millorar l’accessibilitat a les platges


Barcelona s’ha dotat d’un nou canviador inclusiu a la platja de Sant Miquel per als banyistes amb discapacitat, tot executant la darrera de les millores impulsades enguany per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i BCASA, tal com es va acordar amb el col·lectiu de persones amb discapacitat, que ha reclamat any rere any millores en l’accessibilitat a les platges de la ciutat.

Entre les altres millores reclamades per les persones amb discapacitat, el servei enguany s'equipara a la resta de serveis de la temporada de banys, com el salvament i socorrisme i la informació ambiental pel que fa a l’horari i dies d’atenció.

També s'han fet millores respecte de l'anterior temporada, amb la millora de les infraestructures de la zona de bany com ara una nova cadira hidràulica a la Zona de Banys del Fòrum, una nova pèrgola a cada punt de bany per dotar-se de zones d’ombra, un nou servei de wc a Nova Icària i el nou canviador inclusiu a la platja de Sant Miquel.

Aquest any, el bany accessible també té una millora de la senyalètica a totes les platges amb informació sobre els punts de bany inclusius i la indicació de la seva prioritat absoluta. També, s’ha ampliat l’aparcament per facilitar l’accés dels usuaris.

Les millores i innovacions en el servei de bany assistit han de permetre enguany que més persones amb discapacitat es beneficiïn d'aquest servei a les platges de Barcelona. La ciutat va registrar a la campanya del 2021 4.000 usuaris i més de 25.000 usos d'aquest servei.

Amb l’onada de calor, però, els banyistes amb discapacitat que fan ús d’aquests serveis s’han queixat que són insuficients per garantir l’alta demanda. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article