Cinc dones han denunciat punxades de droga en l’àmbit de l’oci a Catalunya 

La submissió química és un nou mètode per cometre agressions sexuals


En el que va d’any, cinc dones han denunciat fets relacionats amb punxades de droga en l’àmbit de l’oci. És el que es coneix com a submissió química, un nou mètode que té com objectiu agredir sexualment les dones, i que en els darrers mesos està creixent a tota Europa en centres d’oci, com discoteques o festivals de música. 

Tot i que els Mossos han rebut cinc denúncies de moment, han anunciat que cap d’elles es pot relacionar amb una posterior agressió o abús sexual, tal com ha explicat a Catalunya Ràdio la portaveu dels Mossos, Montserrat Escudé. 

La policia ha obert investigacions per esclarir els fets, també per conèixer si s'ha injectat alguna substància a les víctimes i quina. Per això, Escudé ha insistit en la importància d'anar al metge ràpidament si es percep la punxada ja que amb el pas de les hores es poden perdre proves. Els Mossos s'han posat en contacte també amb una noia que va denunciar a les xarxes socials haver patit una punxada en un club de Barcelona aquest cap de setmana i té previst denunciar.

Aquesta noia va explicar a través d'una sèrie de publicacions a les xarxes socials que tant ella com una amiga van notar una punxada i posteriorment es van començar a trobar malament. Relaten que van anar ràpidament a la barra per demanar ajuda i que finalment van quedar-se acompanyades d'una tercera amiga. Els Mossos van contactar amb aquesta jove per si volia presentar denúncia i Escudé ha concretat que té previst fer-ho aquest dimarts.

La portaveu ha recomanat que si una persona es troba en aquesta situació el primer que ha de fer és anar a un centre sanitari i, posteriorment, presentar la denúncia si així ho decideix.

Ha detallat també que des dels Mossos ja s'havia contactat amb la policia francesa quan van aparèixer els primers casos en el país veí per tal de comportar informacions al respecte.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article