Edificis públics, transport i centres comercials hauran de limitar la temperatura a 19 graus a l’hivern i a 27 a l’estiu

Els comerços hauran d’apagar els llums dels aparadors durant la nit


El Govern espanyol ha aprovat una limitació de la temperatura a edificis públics, transports, hotels, comerços i centres comercials i culturals de 19 graus a l'hivern i de 27 graus a l'estiu. Aquesta mesura serà vigent fins l'1 d'octubre del 2023.

Així ho ha anunciat l'executiu després del Consell de Ministres d'aquest dilluns juntament amb un conjunt de mesures urgents incloses en un pla d'eficiència i estalvi energètic, per complir amb les demandes europees. Els comerços hauran d'apagar els llums dels aparadors a les 22.00 hores, així com la il·luminació d'edificis públics, i preveu multes davant de possibles incompliments. La mesura entrarà en vigor una setmana després de la publicació al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i estarà vigent fins l'1 de novembre del 2023.

En el paquet de mesures energètiques també s'inclou l'obligació de tenir tancaments automàtics de les portes d'accés als immobles amb aclimatació perquè no suposi un malbaratament d'energia. S'haurà d'aplicar abans del 30 de setembre.

A més, els immobles que hagin passat la inspecció d'eficiència energètica abans de l'1 de gener del 2021 hauran de passar una revisió extraordinària abans d'acabar el 2022.

Pel que fa al foment de les energies renovables, el Govern espanyol ha convocat una nova subhasta de renovables, amb 3.300 MW per a centrals eòliques i fotovoltaiques.

A banda, aquest dimarts es treurà a consulta pública una nova línia d'ajudes al sector terciari, amb 100 milions d’euros a càrrec del Fons Nacional d'Eficiència energètica, que estarà vigent fins al desembre del 2024. També s’ha aprovat ampliar amb 100 milions d’euros més el programa d'eficiència energètica a la indústria.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article