Mig miler de professionals d’atenció educativa s’incorporaran el curs vinent a centres amb complexitat

La mesura és fruit de l’acord d’Educació amb el Comitè Intercentres per mantenir part dels reforços covid


El Govern ha aprovat aquest dimarts crear un programa amb 523 nous professionals d’atenció educativa. Així, el curs vinent s'incorporaran a centres amb complexitat diferents perfils: 85 educadors socials i 340 tècnics d'integració social, així com 98 tècniques especials d'educació infantil.

L'objecte del programa és suplementar amb professionals d'atenció educativa l'activitat que es presta en els centres docents que conformen un entorn de complexitat, amb la finalitat de garantir l'equitat en l'accés a l'educació. El programa té una durada de tres cursos: s'inicia aquest setembre i dura fins a finals d'agost del 2025.

El programa té un cost de 52,2 milions d'euros i és fruit de l'acord que Educació va signar amb el Comitè Intercentres per mantenir una part dels reforços covid que fins ara finançava l'Estat. 

Aquests nous recursos se sumen als ja anunciats com a plantilla estructural el passat 5 de juliol per atendre les necessitats d'escolarització del curs que ve: 184 tècnics especialistes d'educació infantil, 78 educadors d'educació especial i 2.134 mestres i professors.

També 17 professionals d'atenció educativa per a Itineraris Formatius Específics, 19 professionals d’administració i serveis per a integracions de centres i 9 professionals per a centres de formació d’adults en centres penitenciaris. Per tant, el curs 2022-2023 el Departament d’Educació incorporarà 2.441 professionals estructurals al sistema i 523 professionals per aquest nou programa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article