L’Hospital de Bellvitge impulsa un projecte per donar els excedents de menjar a entitats socials locals

El projecte Pont Alimentari fa arribar els menús no servits a les fundacions La Vinya i Àurea


L'Hospital Universitari de Bellvitge ha posat en marxa un projecte per donar els excedents de menjar del centre a entitats socials de l'Hospitalet de Llobregat.

L'objectiu és garantir que no es malbaraten plats envasats sense obrir o menús que no arriben a servir-se. Per aquest motiu, l'hospital ha signat un conveni amb el projecte Pont Alimentari, que fa arribar aquests excedents a entitats sense ànim de lucre que atenen veïns de en situació de vulnerabilitat.

Es tracta de la Fundació La Vinya, que acompanya infants, joves i adults en risc d'exclusió social de Bellvitge i la Gornal; i també la Fundació Àurea, que vetlla per les necessitats bàsiques i d'atenció mèdica de famílies en situació de vulnerabilitat i de gent gran.

L’hospital ha posat en marxa aquesta iniciativa per aprofitar el recurs que suposen els excedents cuinats de l’hospital. “Els plats compleixen amb tots els criteris necessaris de conservació, caducitat, envasat i etiquetatge i, per tant, són aptes per entrar dins d’aquests circuits de reaprofitament”, ha explicat Montse Revull, responsable de restauració de la UTE Clece-Arcasa a l’Hospital de Bellvitge, empresa encarregada del servei d’alimentació a l’hospital.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article