La formació en programació web, una eina per a la inserció laboral de dones en situació de precarietat

Més de 70 dones participen en el programa municipal BCNFemTech, el qual busca reduir la desigualtat de gènere al sector TIC


Un total de 72 dones en situació de precarietat social s’han format en programació i desenvolupament web en les primeres tres edicions del programa BCNFemTech, una iniciativa de formació impulsada per l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de reduir la bretxa salarial de gènere i promoure la inserció de dones al sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Aproximadament, tres de cada quatre dones participants en el programa han trobat feina.

Les dones que han participat en les capacitacions no tenien estudis previs en programació i es trobaven en situacions d’atur de llarga durada, treballant en l’economia submergida o en treballs temporals, parcials i precaris. Tot i això, un 72% de les participants han trobat feina després de la formació i fins a cinc dones en situació administrativa irregular han aconseguit la regularització a través d’un precontracte amb empreses tecnològiques.

El perfil de les participants ha sigut molt divers al llarg de les tres edicions del programa que s’han celebrat fins ara: hi ha hagut dones de 16 nacionalitats diferents, amb edats des dels 18 fins als 62 anys i una mitjana de 37 anys. A més, les situacions socioeconòmiques de les dones participants també han sigut molt variades. Per exemple, el 36% tenia infants a càrrec i es van formar dones que no havien finalitzat l’educació secundària com altres amb estudis universitaris al país d’origen però no convalidats a l’Estat espanyol. 

El programa BCNTechFem ofereix un total de 850 hores de capacitació, realitzades per l’entitat Factoria F5, distribuïdes en jornades de set hores diàries al llarg de sis mesos i en un format de formació telemàtica i presencial. Les dones que hi han participat rebien atenció dels serveis socials, essencialment del programa Làbora, dels serveis d’inclusió de Barcelona Activa, del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), dels Punts d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD) o de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), entre d’altres.

Un sector laboral molt desigual

Més enllà de promoure la inserció laboral d’aquestes dones, el programa BCNFemTech busca també combatre la bretxa salarial i la desigualtat de gènere que existeix al sector de les empreses tecnològiques. A Barcelona hi ha 77.000 persones que treballen a entorns TIC, i només el 26% dels professionals són dones.

El programa va iniciar l’abril de 2021, com a resposta a l’augment de les desigualtats econòmiques existents i a la feminització de la precarietat derivada de la pandèmia, i des del seu inici ha comptat amb la col·laboració de Barcelona Activa, Endesa, Google.Org, Factoria F5 i la Fundació Formació i Treball. Des de l’Ajuntament preveuen dues noves edicions, en les quals participaran al voltant de 50 dones.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article