Al voltant de 230 infants ucraïnesos han participat en els casals d’estiu municipals de Barcelona

El programa ‘Temps de Joc Ucraïna’ ha ofert activitats culturals i lúdiques gratuïtes durant juliol i agost


El casal que organitza cada any l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) per a infants en situació de vulnerabilitat social, amb la col·laboració de la Fundació per l’Esport i l’Educació de Barcelona (FEEB) i de la Fundació Probitas, es va ampliar enguany per poder atendre els infants empadronats a Barcelona durant els últims mesos després de la invasió d’Ucraïna per part de l’exèrcit rus. Així va néixer el programa ‘Temps de Joc Ucraïna’, el qual ha permès que al voltant de 230 infants ucraïnesos puguin participar en activitats culturals i lúdiques gratuïtes durant juliol i agost.

La iniciativa estava dirigida a infants d’entre 5 i 13 anys i ha comptat amb 230 places setmanals, dividides entre l’IES Fort Pius (Eixample) i l’IES Bernat Metge (Sant Martí). Des de l’Ajuntament de Barcelona asseguren que durant els casals s’ha treballat amb la mainada l’adquisició d’hàbits saludables i d’higiene, així com eines com l’aprenentatge del català o el coneixement de recursos del territori pels infants i les seves famílies, per tal que això els ajudi en la seva estada a la ciutat.

A més a més, les famílies han disposat d’un espai de suport emocional adaptat a les seves necessitats amb l’atenció d’una psicòloga. Les famílies també han participat en espais d’oci dins del casal en moments puntuals, entre elles i amb els mateixos infants. Així mateix, els infants ucraïnesos que han participat en el casal han fet activitats també a altres casals del territori que formen part del projecte Temps de Joc, amb l’objectiu de fomentar el vincle amb nens i nenes d’altres barris.

El programa s’ha completat amb un altre projecte estiuenc, dirigit a adolescents entre 14 i 18 anys, el qual va duplicar les places previstes de 140 a 280 per acollir les persones joves i també 50 adolescents en la mateixa situació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article