USTEC alerta que encara falten monitors per cobrir les tardes a les escoles

El sindicat augura que “no serà un curs tranquil” i que el setembre no anirà bé


La portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, ha augurat aquest diumenge que el mes de setembre no anirà bé i ha avisat que encara falten monitors per a les tardes. En declaracions a ‘Rac 1’, ha opinat que el setembre serà un “mes bastant desorganitzat” amb el nou horari imposat pel Departament d’Educació i ha explicat que hi ha molts municipis que no tenen prou personal per cobrir les tardes. “Tot s’ha planificat molt malament i preveiem que no anirà bé. Passarà com la Setmana Blanca de Maragall, que es farà un any i després va desaparèixer”, ha dit. Segura ha avisat que aquest “no serà un curs tranquil”.

Segons Segura, Educació no s’ha posat en contacte amb els sindicats aquest mes d’agost, i ara, abans de començar el curs, ja és difícil que canviï alguna cosa. La portaveu d’USTEC ha recordat la condició que posen els sindicats per negociar: la reducció d’una hora lectiva en tota l’educació obligatòria, i no només a primària com planteja Educació.

En aquest sentit, ha indicat que l’última notícia que tenen del conseller és d’una entrevista que va fer a l’ACN, on va demanar un acord als sindicats. “Ens va llençar la pilota a la nostra teulada quan la pilota està a la seva teulada i ells saben perfectament com es desencalla el conflicte. No entenem que se’ns demani responsabilitat, només estem demanant més recursos per a l’educació”, ha replicat Segura.

També s’ha queixat que Cambray digui que no es pot aplicar la reducció de l’hora lectiva a primària, amb la contractació de 1.400 metres més aquest curs, si no hi ha acord global amb els sindicats. “Ells han tirat endavant moltes mesures sense acord i no se’ls han caigut els anells”, ha dit.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article