Vic crea una xarxa de voluntariat cultural per millorar el coneixement del català

Afavorirà la integració i els voluntaris se sentiran part d'un equip


L'Ajuntament de Vic, la Universitat de Vic, el Centre de Normalització Lingüística d'Osona i diverses entitats de la comarca han creat una xarxa de voluntaris que ajudarà a millorar la lectura i l'escriptura en llengua catalana i facilitarà l'alfabetització. La Universitat formarà els voluntaris perquè puguin ensenyar la llengua catalana. Els cursos s'estructuraran en dos mòduls: de millora de la lectura i escriptura que durarà tres mesos i començarà el proper mes de gener amb sessions bisetmanals de 30 minuts i el d'alfabetització que tindrà una durada de sis mesos.

Segons la directora del Centre de Normalització Lingüística d'Osona, 'el benefici que aportarà aquest projecte és doble', d'una banda 'individual' però també ha parlat d'un benefici 'col·lectiu' per la societat, 'hi sortirem tots guanyant', ha conclòs. La Universitat de Vic impartirà coneixements, metodologia i també proporcionarà materials didàctics als voluntaris els quals 'se sentiran part d'un equip', ha explicat Solà. La UVic, a més, farà difusió entre els seus professors i alumnes per tal que s'acullin a la xarxa de voluntaris. La Biblioteca Joan Triadú de Vic proporcionarà una guia de textos de 'lectura fàcil' als usuaris d'aquest servei.

Les entitats que han signat aquest conveni són l'Ajuntament de Vic, la Universitat de Vic, el Centre de Normalització Lingüística, la Creu Roja d'Osona, el Casal Claret, Càritas Arxiprestal de Vic, l'Associació Mares d'Enllaç, la comissió 'Fem Escola, fem comunitat' de l'escola Guillem de Montrodon, l'Assosició Mares del Món, l'Associació Sant Tomàs, el Centre Social Autogestionat La Torratxa i la Biblioteca Joan Triadú de Vic.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article