Els sindicats mantenen per ara la vaga mentre estudien la proposta d’Educació

El departament creu que la proposta de reduir una hora lectiva als docents a partir del gener farà que es desconvoqui la vaga


Els sindicats de personal docent estudiaran la proposta que els ha fet aquest dimecres el Departament d’Educació de reduir una hora lectiva als docents, segons ha explicat la portaveu del comitè de vaga, Iolanda Segura (USTEC). Les entitats sindicals s’han pres el dia per treballar la proposta internament. Dijous se celebra una nova reunió entre les dues parts on els sindicats donaran la seva resposta a la conselleria. Segura ha recordat en la seva declaració que la seva petició era que aquesta mesura s’apliqués des de l’1 de setembre i no l’1 de gener, com planteja el departament, i ha apuntat que fins que no hi hagi acord mantenen les vagues convocades pel 7 i el 28 de setembre. Educació es mostra “esperançada” i creuen que serà difícil que hi hagi un “no”.

“Necessitem un marge de temps per acabar de prendre una decisió”, ha dit als mitjans de comunicació Iolanda Segura en sortir de la reunió amb el Departament d’Educació, celebrada aquest dimecres al Departament de Treball, com és habitual.

La sindicalista ha reconegut que la proposta de reduir una hora lectiva als docents de primària i secundària era “una prioritat” per desencallar les negociacions tot i que ha insistit que ells volien que s’apliqués a partir de l’1 de setembre “per tenir un bon inici de curs”.

També ha anunciat que serà dijous, després de la reunió on els sindicats traslladaran a la conselleria la seva resposta, quan donaran més explicacions sobre les negociacions i sobre la decisió que prenguin.

Malgrat que les negociacions encaren la seva recta final, Segura ha afirmat que les convocatòries de vaga pel 7 i el 28 de setembre continuaran convocades mentre no hi hagi acord, i que al llarg d’aquest dimecres, els claustres de professors han rebut un manifest de suport a les mobilitzacions perquè s’hi adhereixin.

Educació es mostra “esperançada”

La secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, ha dit que estan “molt esperançats” amb la nova proposta que el departament ha plantejat als sindicats perquè aixequin les properes vagues convocades per al 7 i el 28 de setembre. “Jo crec que serà molt difícil que hi hagi un ‘no’. Hem vist que és una proposta que han acollit bé els sindicats, pensem que pot anar bé. Tenim moltes ganes d’iniciar el curs amb normalitat”, ha opinat.

Gomà ha recordat que la reducció de l’hora lectiva en totes les etapes era el que sempre s’havia assenyalat des dels sindicats com la seva “línia vermella”. Ha explicat que hi ha una “finestra d’oportunitat” per poder-ho aplicar a partir de l’1 de gener, ja que el govern espanyol ha autoritzat l’increment del sostre de dèficit per al 2023 i la reducció d’una hora lectiva en la jornada dels docents implica la contractació de centenars de mestres.

Per la seva banda, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha assenyalat que la reducció d’una hora lectiva als docents significarà la incorporació de 3.500 mestres i ha demanat als sindicats començar “plegats” una “nova etapa educativa” pensant en l’alumnat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article