Barcelona rebrà prop de 390 milions d’euros per reforçar els serveis socials

El conveni acordat entre Drets Socials i l’Ajuntament suposa un augment del 20% dels fons, que permetran consolidar els professionals municipals


El Departament de Drets Socials destinarà al voltant de 390 milions d’euros per reforçar els serveis socials i altres programes de protecció a la població de l’Ajuntament de Barcelona. Consistori i conselleria han arribat a un acord per signar un nou contracte programa entre les dues administracions per al període 2022-2025, amb una dotació que és un 20% superior al darrer conveni. L’objectiu: consolidar el personal dels serveis municipals i impulsar els equipaments i projectes per fer front al sensellarisme, entre altres mesures.

En total, l’Ajuntament de Barcelona rebrà 389.514.826 euros per al període de tres anys entre 2022 i 2025. Una xifra que representa el 28% de la dotació total que el Departament de Drets Socials destinarà per finançar els serveis socials i programes de protecció de 111 ajuntaments de més de 20.000 habitants, consells comarcals i altres ens supramunicipals de Catalunya.

La dotació d’aquest nou contracte és un 20% superior a l’anterior conveni, un fet que permetrà reforçar i donar estabilitat a les plantilles actuals de l’atenció social per fer front a l’augment de la demanda en els serveis socials de la ciutat. En aquest sentit, es consolidaran els 164 professionals que van incorporar-se durant el 2021 com a resposta a la pandèmia de la Covid-19 (354 a totes les àrees bàsiques de Catalunya).

A més, el personal nou s’anirà incrementant de forma progressiva fins a assolir la incorporació de 17 nous professionals socials l’any 2025. D’altra banda, s’afegiran també altres perfils, com psicòlegs o juristes, per a cadascuna de les àrees bàsiques de serveis socials: un nou professional per cada 50.000 habitants.

Impulsar l’atenció al sensellarisme i la teleassistència

A banda de la consolidació de les plantilles dels serveis socials, una part important de la partida del contracte programa es destinarà a l’abordatge del sensellarisme. Concretament a Barcelona s’invertiran 23 milions d’euros per finançar els recursos d’equipaments i serveis que atenen al col·lectiu de persones sense llar, així com per consolidar projectes d’innovació social que aborden aquesta problemàtica.

Per altra banda, l’acord entre l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Drets Socials preveu també l’impuls d’un nou model de servei d’atenció en l’entorn domiciliari (SAD), on es reforça el pas cap a la teleassistència avançada i es consolidarà el model SAD de la ciutat, amb una partida de 7,1 milions d’euros. Per tal d’afavorir aquest model, el departament ha incrementat el preu que es paga per hora a l’atenció domiciliària, el qual passa a ser de 19 euros per al primer any fins a arribar als 21 euros en la darrera anualitat.

Altres partides importants que contempla el contracte programa són els 74,1 milions d’euros que es destinaran per sufragar els equips bàsics d’atenció social, els 9,7 milions d’euros que s’invertiran en els serveis d’intervenció socioeducativa, els 25,5 milions d’euros per als equips d’atenció a la infància i l’adolescència o els més de 9 milions d’euros per a ajudes d’urgència social.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article