Desenes d’AFA i directors demanen mesures urgents contra la calor a les escoles de Barcelona

Alguns centres han superat els 30 graus i s’han notificats cops de calor


Desenes d’Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) de Barcelona i algunes direccions de centres han adreçat un manifest al Consorci d’Educació de Barcelona en què reclamen “mesures urgents” a les aules i també als patis per reduir la calor, i un pla per instal·lar sistemes de renovació d’aire a totes les escoles de la ciutat, segons ha avançat Betevé. En alguns centres s’han superat els 30 graus i s’han notificat cops de calor.

S’han superat els 30 graus en centres com l’Institut Maria Espinalt, al Poblenou, l’Escola Arenal de Llevant o l’Escola Auró, a l’Eixample. Aquest centre, a més, ha rebut la visita de membres del Consorci per mesurar les temperatures al centre.

Els signants del manifest afirmen que la comunitat educativa “pateix situacions constants de risc per a la seva seguretat i salut”, i afirmen que “en alguns centres també s’han produït lipotímies o cops de calor” per les temperatures extremes. De fet, aquest inici del curs, una setmana abans de l’habitual, ha anat acompanyat de temperatures record a l’aula, fins i tot més altes que les registrades al juny. A l’Escola Auró asseguren que aquest dimarts s’han superat els 40 graus a les classes. La denúncia la feien a Twitter, i no és l’única que s’ha publicat: “Les criatures, com pollastres a l’ast”, critica una mare a les xarxes socials.

Actuació prioritària a 15 escoles de Barcelona

El Consorci d’Educació de Barcelona ja té detectades una quarantena d’escoles i instituts on a finals del curs passat s’havien superat els 30 graus, molt per sobre de la normativa, que situa la temperatura de confort en un màxim de 27 graus.

Arran d’això es va activar una actuació prioritària a 15 centres educatius per analitzar les mancances tècniques i aplicar mesures per pal·liar la calor. El pla de xoc prioritza la ventilació creuada natural i, si no és suficient, es valora la instal·lació de ventiladors. L’aire condicionat es reserva per a casos excepcionals.

També el Departament d’Educació recorda que en les properes setmanes presentarà un pla d’emergència climàtica que servirà per localitzar els centres amb risc de temperatures extremes i adequar els espais i edificis sota criteris sostenibles.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article