El Premi Francesc Candel o com fer de la cultura una eina per a la cohesió social

La convocatòria s’adreça a projectes artístics cocreats i participatius que promoguin la inclusió de les persones migrades


Després de quatre anys des de la seva última edició, la Fundació Carulla convoca el Premi Francesc Candel amb un nou enfocament, tot posant en diàleg artistes i entitats sense ànim de lucre. La convocatòria, oberta fins al 27 d'octubre d'enguany, s'adreça a projectes artístics realitzats en una organització que treballi per a la inclusió de les persones migrades i està dotada amb un premi de fins a 15.000 euros.

Amb aquest premi, la Fundació Carulla vol potenciar projectes que, en coordinació amb entitats socials que treballin en aquest sector, promoguin la inclusió de persones en situació de vulnerabilitat a través de l'art.

Un projecte artístic cocreat i participatiu

El Premi Francesc Candel aposta per promoure un projecte artístic cocreat i participatiu, de manera que les propostes que s'hi presentin han de ser fruit d'un procés d'ideació conjunta entre un artista i una entitat social, potenciant també les aliances amb entitats educatives o altres iniciatives que donin valor al projecte.

El coneixement del context cultural i l'ús social del català, la participació de dones i joves immigrants en àmbits culturals o el sentiment de pertinença i el treball per a la construcció d'entorns més inclusius són alguns dels àmbits d'actuació sobre els quals poden vessar els projectes que es presentin, sempre que les dinàmiques artístiques s'incorporin de manera transversal i integrada en l'activitat de l'entitat social amb qui es treballi.

La voluntat de la fundació és poder donar continuïtat i estabilitat al projecte guanyador. És per això que aquest haurà de tenir una durada de dos anys, i que la dotació econòmica del premi es farà en dues fases: 10.000 euros en el moment del lliurament del premi i 5.000 euros un cop tancat el primer any del projecte.

Amb aquesta edició dels Candel la fundació vol donar continuïtat als aprenentatges generats en la darrera plenària de Mutare on, sota el títol de VulnerArts, els sectors social i cultural van dialogar sobre com les arts poden ser un vehicle per generar espais segurs de confiança, d'acollida i de generació de vincles.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article