5 propostes amb ànima social per viure la Setmana del Llibre en Català

El festival celebra enguany els 40 anys amb moltes activitats per promocionar la lectura


Aquests dies s'està celebrant la Setmana del Llibre en Català, un esdeveniment que des de fa 40 edicions omple cada setembre Barcelona de llibres, activitats i propostes per promocionar els llibres en llengua catalana, i que posa en contacte a llibreries, editorials i autors i autores amb el públic lector.

Des del Social.cat hem revisat bé la programació i hem trobat algunes activitats ben socials que ens engresquen a assistir-hi a la Setmana, que enguany es celebra al Moll de la Fusta de Barcelona fins al 18 de setembre.

Gràcies a la nostra secció de llibres i a la Setmana del Llibre Social, que organitzem des de fa dues edicions, hem copsat com els llibres esdevenen una eina fonamental per activar el pensament crític, per garantir la diversitat de veus i per apropar-nos a la tan anhelada transformació social.

Aquí us deixem un recull de cinc propostes socials per gaudir-ne aquest cap de setmana a La Setmana:

1. Parlem de maternitats

El divendres a la tarda les maternitats, en plural, protagonitzen una de les activitats més interessants del festival. A través dels llibres Sortir de mare d'Elena Crespi; Fills del món, de Mireia Romero i Una casa on tornar, de Marta Grau, tots editats per Rosa dels Vents, s'obrirà un debat sobre les maternitats, les pressions socials que comporta, i les diverses maneres de ser mare, o no ser-ho. Una estona més tard, tindrà lloc la presentació del llibre de Laia Aguilar, Les altres mares(ressenyat al Social.cat), una obra que relata el dolor, la pèrdua i l'opressió del cos de la dona en edat de maternar.

2. Presentació de La primera guia feminista

Dins de la programació adreçada fomentar la lectura entre la joventut, no ens hem de perdre la presentació del llibre La primera guia feminista, d'Ana Polo. Dirigida a joves de dotze anys, l’obra aborda temes com la regla, els canvis corporals en l'adolescència o el consentiment. La presentació del llibre tindrà lloc aquest divendres a la tarda.

3. Narració de contes al Vaixell d'Open Arms

El vaixell Astral d'Open Arms serà un espai de lectura on es narraran diferents contes que relaten les històries de la Josepha i la Sira, una elefanta i una balena que protagonitzaran l'aventura de les seves vides quan decideixen deixar-ho tot i buscar un nou horitzó. L'activitat, que cal reservar amb cita prèvia, es desenvoluparà durant dissabte i diumenge en diferents passis horaris i comptarà també amb una visita guiada pel vaixell.

4. Itinerari per conèixer la Barcelona de les bruixes

Què tal si fem memòria a les bruixes barcelonines? Aquesta proposta de la Setmana ens passejarà per diferents indrets del barri Gòtic per conèixer dues dones que al segle XIV van ser acusades de bruixeria: Bonanada, llevadora de la cort d'Elionor de Sicília, i Gueraula de Codines, dona que guaria amb l'observació de l'orina. A través d'elles descobrirem l'inici de la persecució d'aquestes dones sàvies que va culminar amb la cacera de bruixes de finals del segle XV. L'itinerari té un cost de 9 euros i començarà dissabte a les 18 hores davant la Catedral de Barcelona.

5. Taller d'emocions

Sabem identificar les emocions que ens van sobrepassant en el dia a dia? I sobretot, saben els nostres fills i filles fer-ho? Tenir habilitats emocionals esdevé molt important, per això, els autors del llibre Emocions a dojo. Quina aventura!, del reconegut neuròleg David Bueno i Maria Tricas, ofereixen un taller familiar durant la Setmana que ens ajudarà a posar nom a tot allò que sentim, i tenir clar quina relació tenen amb el nostre cervell. L'activitat té lloc aquest dissabte al matí.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article