Inicien a Lleida un assaig amb persones amb Parkinson per a millorar la seva mobilitat

L’objectiu és entrenar situacions complexes pels malalts com passar per un pas de vianants amb molta gent


El Grup de Recerca de cures de salut (GRECS) de la Universitat de Lleida (UdL) i l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) inicia un assaig clínic amb persones amb Parkinson per a estudiar la seva manera de caminar mitjançant un programa d'entrenament d'exercici físic personalitzat. L'objectiu és entrenar aquelles situacions complexes per a les persones que pateixen la malaltia com per exemple passar per un pas de vianants amb molta gent a esquivar, per a capacitar-los.

La investigadora principal del projecte i professora de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la UdL, Helena Fernández Lago, ha explicat que les persones amb Parkinson presenten des de l’inici un “deteriorament cognitiu molt subtil” que es pot agreujar a mesura que avança la malaltia. Aquest deteriorament provoca que caiguin o es paralitzin quan realitzen diverses tasques a la vegada. Per això, l’assaig vol oferir un tractament per pal·liar aquestes situacions.

El grup de Recerca de Cures de Salut està format per infereres i fisioterapeutes de la pràctica clínica dels Hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria de Lleida, i professorat de la UdL. Les principals àrees de recerca són l’envelliment saludable i actiu i els serveis sanitaris. El Grup participa en diferents projectes a nivell nacional, europeu i internacional.

Les persones amb Parkinson que vulguin participar-hi ho podran fer durant sis setmanes amb un programa totalment individualitzat i només cal que es posin en contacte amb l’equip investigador a través d’aquest correu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article